Välkommen till
Melleruds IF

Skador oroar inför premiären

- Jag är full av förtröstan och litar fullt på de spelare som får förtroende när det är dags för seriepreimär mot Qviding i påskhelgen.
Det är dock ingen tvekan om att skdor varit ett orosmoment under förberedelserna inför MIF:s come back i div 2. Inte minst på grund av att man varit tvungna till att laborera med laget under träningsmatcherna.

Detta har gjort att man återgått till att spela klassiskt 4-4-2 för att spelarna skall känna trygghet i spelet.

I helgens träningsmatch mot div 3-laget Askim (div2 i fjol) 1-3, var det ett mycket ungt och delvis oprövat lag som fick förtroendet.
Mats Larsson - Filip Norelius, Niklas Jansson, Johan Constantin, Mattias Noaksson - Isse Elani, Eskil Ohlsson, Daniel Andersson, Jonas Andersson - Burim Avdajij, Marcus Svensson - Viktor Emanuelsson, Jon Bergenholtz och Daniel Barac

-Var och en gjorde mycket bra i från sig utifrån sina förutsättningar, tyckte Peter Jonasson.
För Burim Avdijaj innebar det debut i A-laget. Isse Elani har gjort enstaka inhopp som back och Filip Norelius har aldrig spelat back förut.
- Det kändes speciellt bra att vi kunde ta över i andra halvlek, även om vi inte skapade så mycket, så var vi starkare än Askim.
Marcu Svensson målskytt på straff.

Till söndagens match mot Degerfors kunde MIF mönstra ett starkare lag:
Mats Larsson - Johan Constantin. Niklas Jansson, Daniel Mesa Moreno, Mattias Noaksson - Henrik Norgren, Filip Norelius, Dan Sjöström, Jonas Andersson - Eskil Ohlsson, Marcus Svensson - Daniel Andersson, Isse Elani, Burim Avdajij, Harri Hyvärerinen

- Bortsett från första kvarten är jag nöjd med denna matchen. Även nu gjorde vi en mycket stark andra halvlek och skapade en hel del målchanser. Både Jonas och Marcus var nära och vi hade två strafftillbud. en straff fick dock MIF, som Marcus nätade på.

Nu väntar genrep mot Rottneros och norska div3-laget Tistedalen..

Skadeläget:
Johan Gustavsson: Var på GMC i fredags. Inga trasig ledband eller korsband. Hans rehablitering ligger i fas med vad man kan vänta sig av den knäskada han har. Rehabliteringstränar, men inte klar till premiären.
David Svensson: Var också på GMC i fredags. Trolig meniskskada och måste opereras. Har inte tränat fotboll alls i år. I bästa fall tillbaka i slutet av vårsäsongen.
Mattias Larsson: Ljumskarna har krånglat sedan i höstas. Har tränat för full de senast tre veckorna, men fått en liten känning igen. därför vilade han i helgen. Aktuell för premiärlaget.
Alex Mabäcker: Benflis har lossnat i foten och han har dessutom ett trasigt ledband. Han måste opereras och är tidigast tillbaka i höst.
Fredrik Grenander: Bristning i låret. Inte klar till premiären.
Henrik Ohlsson: Opererat ledband i foten. Har börjat rehab-träningen med löpning. tillbaka i slutet av vårsäsongen om allt stämmer
Stefan Ryman: Tränar för fullt och kan börja vara med på enkla bollövningar. för hans del gäller det att komma tillbaka till fotbollen till att börja med.
Tommy Agnehäll: Spricka i foten. Trodde det var läkt, men smärtor har kommit tillbaka